HARDERWIJK: 0341 217172 | HIERDEN: 0341 453 177 | NUNSPEET: 0341 740 003 info@deberekuyl.nl
Aanbod

Fysiotherapie

Fysiotherapie

Pijn, beperking of belemmering bij beweging? Bij een fysiotherapeut van therapeutisch centrum de Berekuyl bent u aan het juiste adres. Of het nu gaat om het herstel na een blessure, ongeval of operatie, een aandoening die invloed heeft op uw kwaliteit van leven, acute of chronische houdings- en bewegingsgerelateerde pijn die u beperkt in het dagelijkse leven of een afnemende conditie of spierkracht, de fysiotherapeut zorgt ervoor dat u zo snel mogelijk weer pijnvrij bent en zo goed mogelijk kunt functioneren. 

Bij de behandeling kijken we niet alleen naar de aandoening zelf, maar ook naar de gevolgen op uw functioneren. Doel is immers dat u fysiek, psychisch en sociaal zo optimaal mogelijk functioneert. Wij proberen (functie)stoornissen te voorkomen of te verminderen en de aan uw gezondheid gerelateerde kwaliteit van leven te verbeteren. 

Binnen therapeutisch centrum de Berekuyl werken we als team vanuit onze verschillende specialisaties. Deze samenwerking garandeert de expertise en kwaliteit om u zo optimaal mogelijke zorg te bieden bij houdings- en bewegingsgerelateerde klachten.  

Een fysiotherapeutische behandeling

Een fysiotherapeutische behandeling richt zich onder meer op:  

  • (Functionele) medische trainingstherapie en/of hydrotherapie ter verbetering van loopfunctie, balans, spierkracht, mobiliteit en uithoudingsvermogen  
  • Stoornissen van het bewegingsapparaat (spieren en gewrichten) 
  • Zelfmanagement 
  • Actieve leefstijl 

Verder biedt de Berekuyl training in groepsvorm voor 55+ers en is er een wandelgroep. 

De werkwijze van de fysiotherapeut   

Voordat u start met een fysiotherapeutische behandeling vindt er een intakegesprek plaats. Deze gaat over uw huidige klachten, recente achtergrondinformatie, levensgewoonten, herstel-belemmerende factoren en uw fitnessprofiel. Aan de hand van de verkregen informatie wordt er bepaald of u in aanmerking komt voor een individuele begeleiding bij een fysiotherapeut en welke behandelmethode u het meest zal helpen.   

Mocht individuele begeleiding niet (meer) nodig zijn en wilt u nog wel verder aansterken, dan kunt u met uw fysiotherapeut bespreken of u in aanmerking komt voor groepstherapie.

Aan huis behandeling 

Wanneer het voor u niet mogelijk is de Berekuyl te bezoeken, komt de fysiotherapeut bij u aan huis. 

Een impressie van de praktijk

 

 

Care Managers

Astrid, Emerens, Egbert, Tess,
Jeroen, Wouter, Iris, Tess, Naomi 

 

Vergoedingen

Fysiotherapie wordt conform de  polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar vergoed.

Voor meer informatie klik hier.