HARDERWIJK: 0341 217172 | HIERDEN: 0341 453 177 | NUNSPEET: 0341 740 003 info@deberekuyl.nl
Aanbod

Huidtherapie

Huidtherapie

Een huidtherapeut behandelt de zieke en/of beschadigde huid, zoals acne, pigmentaties, littekens, oedeem en wonden. Het doel van de behandeling is het opheffen, verminderen of voorkomen van een stoornis of beperking als gevolg van een huidaandoening.  

Bij de Berekuyl werken we nauw samen, zodat voor iedere patiënt het juiste behandelplan kan worden opgesteld.”

Mogelijke behandelingen door de huidtherapeut 

  • Littekentherapie 
  • Huidverzorging 
  • Acnetherapie 
  • Pigmentaties 
  • Oedeem 
  • Wondzorg 
Klik hier voor meer behandelopties

Littekentherapie 

Littekens kunnen op diverse manieren ontstaan, bijvoorbeeld door een operatie, een val of door (brand)wonden. Er zijn verschillende soorten littekens: 

  • ‘Gewone’ littekens 
  • Atrofische (ingetrokken) littekens 
  • Hypertrofische (brede of hoger gelegen) littekens 
  • Keloïdale littekens 

De klachten die bij littekens kunnen ontstaan zijn roodheid, pijn, jeuk, verkleving, verharding, verkleuring, slechte doorbloeding, bewegingsbeperking en oedeemvorming (vochtophoping). De huidtherapeut kan deze klachten verminderen door een speciale, intensieve massagetechniek op deze littekens toe te passen. Ook kunnen medical tape, drukkleding, siliconengel of –pleisters of bepaalde chemische peelings een uitkomst bieden. De huidtherapeut bekijkt samen met u welke behandelingsmogelijkheden er zijn en bespreekt het te verwachten effect van deze behandeling(en). 

Huidverzorging 

De huid beschermt het lichaam tegen invloeden van buitenaf, zoals (zon)licht, kou of insectensteken. Het is daarom belangrijk dat de huid goed verzorgd wordt. Vooral de gevoelige, droge huid of de huid met een aandoening heeft speciale aandacht nodig. Iedere huid is uniek en kan verschillend reageren op huidproducten. Benieuwd welke verzorging uw huid nodig heeft? De huidtherapeuten van de Berekuyl staan klaar om uw vragen te beantwoorden en geven een vrijblijvend advies. 

Acnetherapie 

Er bestaat geen standaardbehandeling voor acne. Flinke ontstekingsverschijnselen vragen om een andere behandeling dan de aanwezigheid van mee-eters. De ernst van de aandoening, de klachten, het optreden van littekenvorming, maar ook de leeftijd en het geslacht van de patiënt bepalen welke behandelmethode(s) of middelen het meest effectief zijn. 
 
Patiënten die veel en langdurig last hebben van acne, zijn vaak zowel bij een huisarts of medisch specialist als bij een huidtherapeut onder behandeling. De huisarts of medisch specialist kan medicijnen voorschrijven die aansluiten op de behandeling bij de huidtherapeut. De huidtherapeut kan uw huid intensief reinigen en het herstel van de huid stimuleren. Hierdoor komt de acne tot rust en verbetert de huidstructuur. Daarnaast behandelt de huidtherapeut problemen die voortkomen uit acne, zoals littekens. Deze kunnen behandeld worden met chemische peelings 

Pigmentaties 

Donkere vlekken op de huid ontstaan bijvoorbeeld na een ontsteking of tijdens de zwangerschap (melasma, ook zwangerschapsmasker genoemd). Wie ouder wordt, ziet vlekjes op zijn of haar huid verschijnen. Door middel van chemische peelings kunnen de vlekken worden verminderd. 

Oedeem 

Zowel de fysio-oedeemtherapeut als de huidtherapeut kan oedeem behandelen. Omdat de huidtherapeut veel weet over de huid en de fysio-oedeemtherapeut over het spierenstelsel, werken de huid- en fysiotherapeuten bij de Berekuyl nauw samen. Beiden hebben zij hun eigen specialisatie en het kan dan ook voorkomen dat u door beide therapeuten behandeld wordt. 

De behandeling van oedeem is bij iedere patiënt anders. De therapeut zal met u het behandelplan bespreken. Meer informatie over oedeem vindt u op onze pagina over oedeem. 

Wondzorg 

Een wond is een beschadiging van de huid, waardoor onderliggend weefsel bloot komt te liggen. Om de wondgenezing te bevorderen, is het van groot belang om het wondgebied en de huid daar omheen goed te verzorgen en te beschermen. Het verzorgen van een wond dient met grote nauwkeurigheid uitgevoerd te worden. De huidtherapeut beschikt over de juiste kennis en technieken om de wonden te kunnen behandelen.  

Een impressie van de praktijk

Care Manager

Marilyn

 

Vergoedingen

Huidtherapie wordt conform de  polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar vergoed.

Voor meer informatie klik hier.