HARDERWIJK: 0341 217172 | HIERDEN: 0341 453 177 | NUNSPEET: 0341 740 003 info@deberekuyl.nl
Aanbod

NIMOC

NIMOC

Telkens terugkerende stuitpijn? Of veel pijn tijdens het zitten of opstaan rondom de stuit? Wellicht is de NIMOC-methode een manier om van uw klachten af te komen!

  Wat houdt NIMOC in?

  Onderzoek

  Om erachter te kunnen komen of de stuit de bron van pijn is, worden er een aantal fysieke testen en vragenlijsten afgenomen. Daarnaast vindt er een controle plaats van de stand van de stuit. Dit is een volledig uitwendig onderzoek, waarbij je op je zij op de behandelbank ligt.

  Behandelopties

  Blijkt uit het onderzoek dat de stuit de oorzaak van de pijn is, dan kan de stuit middels de NIMOC-methode (Non-Invasive Mobilization of the Os Coccyx) uitwendig gemobiliseerd worden. Verder worden triggerpointbehandelingen, door bijvoorbeeld Dry Needling, toegepast en worden er adviezen gegeven omtrent het plassen of ontlasten. Indien nodig worden er ook oefeningen aangeleerd om de bekkenbodem te ontspannen of juist te versterken.
  Het gebeurt regelmatig dat patiënten met langdurige klachten na de behandeling veel minder klachten hebben of zelfs klachtenvrij zijn.

  Een impressie van de praktijk

  Care Manager

  Tess

   

   

  Vergoedingen

  Fysiotherapie wordt conform de  polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar vergoed.

  Voor meer informatie klik hier.