HARDERWIJK: 0341 217172 | HIERDEN: 0341 453 177 | NUNSPEET: 0341 740 003 info@deberekuyl.nl
Aanbod

Oefentherapie

Oefentherapie

Telkens terugkerende nekpijn. Het schiet weer eens in uw rug. Na een dag werken bent u helemaal ‘op’, terwijl u voornamelijk ‘alleen maar’ achter de computer heeft gezeten. Herkenbaar?

Hoe vaak denkt u: ‘Ach vervelend, maar het trekt wel weer weg’? Of: ‘Tja, daar is toch niets aan te doen’? Bovendien blijkt het vaak moeilijk om de klachten goed onder woorden te brengen. Laat staan echt op zoek te gaan naar een oplossing.

De oefentherapeut kan u helpen en biedt een structurele oplossing voor uw klachten.

De oefentherapeut Mensendieck heeft onder meer kennis over de volgende aandoeningen en problemen:

Klik hier voor meer informatie

De oefentherapeutische behandeling richt zich onder meer op:  

  • Analyseren van bewegingen, houdingen en handelingen uit het dagelijks leven. 
  • Herkennen van bewegingspatronen uit het dagelijks leven. 
  • Aanleren van ander en gezonder bewegingsgedrag en het leren toepassen hiervan. 
  • Stoornissen van het bewegingsapparaat (spieren en gewrichten).
  • Instructie over inrichten van de werkplek en werkhouding(en). 
  • Leren omgaan met aanpassingen of hulpmiddelen zoals lopen met een rollator.  
  • Leren omgaan met chronische pijn en/of slaapproblemen.

Wat kan de Oefentherapeut Mensendieck voor u betekenen?  

Iedereen heeft zijn eigen houding en manier van bewegen. Maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Zo kunnen bijvoorbeeld klachten aan rug, nek en schouders ontstaan. Ook door bepaalde afwijkingen of ziekten, zoals reuma of astma, kunt u problemen krijgen met de alledaagse beweging. Het aanpassen van die houding is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Want het hoofd kan het wel anders willen doen, maar je valt snel weer terug in oude gewoontes. De oefentherapeut Mensendieck kan dan helpen. Ook voordat u klachten heeft, kunt u bij de oefentherapeut terecht voor adviezen om te voorkomen dat u of uw kind klachten ontwikkelt. 

De werkwijze van de Oefentherapeut Mensendieck  

Tijdens de eerste afspraak worden uw klachten zorgvuldig in kaart gebracht. De oefentherapeut kijkt samen met u naar uw leefstijl, uw lichaamshouding en manier van bewegen bij dagelijkse activiteiten. Door samen de alledaagse handelingen te analyseren, kunnen veel klachten worden herleid. Daarbij wordt niet alleen naar de klacht gekeken, maar naar het gehele lichaam.

Zodra u weet waar de pijn vandaan komt en hoe uw houding en manier van bewegen de klacht beïnvloeden, kan er gezamenlijk een behandelplan worden opgesteld. Dit behandelplan is afgestemd op uw fysieke mogelijkheden en wensen. De behandeling bestaat bijvoorbeeld uit het opbouwen van kracht, oefenen van houdingen en handelingen uit het dagelijks leven, slaaptherapie en het geleerde in de thuis-/werksituatie toepassen. 

Een impressie van de praktijk

Care Manager

Evelien

 

 

Vergoedingen

Oefentherapie wordt conform de  polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar vergoed.

Voor meer informatie klik hier.