HARDERWIJK: 0341 217172 | HIERDEN: 0341 453 177 | NUNSPEET: 0341 740 003 info@deberekuyl.nl
Problematiek

Incontinentie

Incontinentie

Het begint vaak met een ‘klein ongemak’. U verliest een paar druppels urine. Gewoon als u lacht, iets optilt, tijdens het hoesten of terwijl u aan het sporten bent. Bij incontinentieklachten verliest u ongewild een paar druppels of een scheutje urine of ontlasting. Ongeveer 40% van de vrouwen en 10% van de mannen in Nederland krijgt te maken met urine-incontinentie, meestal is dit op hogere leeftijd en/of na een prostaatprobleem. Door ongewild urineverlies kunt u onzeker worden, schaamte en gene steken soms de kop op. Dit kan gevolgen hebben voor werksituaties, huishoudelijke activiteiten, sport, het sociale leven en uw seksleven. 

 

Herkenbare klachten bij incontinentie

Herkenbare klachten bij incontinentie 

Er zijn grofweg twee soorten van incontinentie; 

  • Stressincontinentie (SUI): door verslapping van de bekkenbodemspieren kan er ongewild ontlasting-/urineverlies optreden bij inspanning, zoals bij lachen, hoesten, sporten en tillen. Uit angst voor ongewenst ontlasting/urine te verliezen bent u geneigd steeds vaker naar het toilet te gaan 
  • Aandrangincontinentie (UUI): wordt ook wel urge-incontinentie genoemd, (naar het Engelse urge dat aandrang betekent). Hierbij voelt u vaker aandrang tot plassen door een verhoogde prikkelbaarheid van de blaas. Gaat u vaker naar het toilet, dan went de blaas aan steeds minder vulling. U krijgt steeds sneller het gevoel dat u moet plassen. 

Wat kan de Berekuyl voor u betekenen 

De behandeling start altijd met een uitgebreid vragengesprek om uw klachten helder te krijgen. Daarna krijgt u voorlichting, begeleiding en geeft uw therapeut uw inzicht in de problematiek. U traint onder begeleiding van uw therapeut de bekkenbodemspieren en leert ze goed te gebruiken tijdens dagelijkse houdingen, beweging en activiteiten. U wordt geadviseerd over een gunstige toilethouding, de juiste plastechniek, het beheersen van de plasreflex en het afleren van de gewoonteplas. Hiermee kunt u adequaat reageren op uw klacht, zodat deze vermindert of zelfs verdwijnt. 

Uw klacht zal binnen de Berekuyl mogelijk multidisciplinair behandeld worden. Hierbij is er een samenwerking tussen de manueel fysiotherapeut en de oefentherapeut. 

Een impressie van de praktijk

Care managers:

Evelien

 

Vergoedingen:

?????
Voor meer informatie klik hier.