HARDERWIJK: 0341 217172 | HIERDEN: 0341 453 177 | NUNSPEET: 0341 740 003 info@deberekuyl.nl
Aanbod

Psycholoog

Psycholoog

Cognitieve gedragstherapie (CGT) is een psychologische behandelmethode die wordt toegepast bij angst-, paniek- en spanningsklachten, stemmingsstoornissen, relatieproblematiek, en burn-out klachten. In de cognitieve gedragstherapie wordt de aandacht gericht op denken, voelen en gedrag. Denkpatronen beïnvloeden in sterke mate het gedrag en hoe iemand zich voelt.

Met cognitieve gedragstherapie worden niet-helpende, niet-realistische gedachten omgebogen naar nieuwe gedachten en denkpatronen die helpend en realistisch zijn. Door middel van trainingen in de behandelkamer en huiswerkoefeningen in het dagelijks leven wordt gewerkt aan nieuw gedrag en aan een nieuwe manier van denken en voelen.

Ook een diagnose waarbij een ernstige lichamelijke ziekte als kanker wordt vastgesteld, leidt bij veel mensen tot ingrijpende emotionele reacties. Deze emoties kunnen zo sterk zijn dat ze het functioneren in het dagelijkse leven belemmeren. Voor veel mensen geldt dat het belangrijk is aandacht te besteden aan deze reacties en gevoelens, door erbij stil te staan en erover te praten. Het is dan zinvol een psychologische behandeling of begeleiding te vragen van bijvoorbeeld een psycholoog die deskundig is op het gebied van cognitieve gedragstherapie.

Een impressie van de praktijk

Care Managers

Jaap en Bouwina

 

Vergoedingen

Voor meer informatie klik hier.