HARDERWIJK: 0341 217172 | HIERDEN: 0341 453 177 | NUNSPEET: 0341 740 003 info@deberekuyl.nl
Oplossingen

Rouw en verlies

Lichaamsgerichte begeleiding bij rouw en verlies bij de Berekuyl.

Als je rouwt, rouwt je lichaam mee. Rouw en verdriet slaan zich vaak op in je lichaam.

Is de pijn van het verlies voelbaar in je lichaam?  Zitten je kaken op slot of ervaar je druk op je schouders? Word je wakker met gebalde vuisten en pijn in je armen?  Of voel je je lichaam juist helemaal niet meer? Ben je bang dat als je toegeeft aan je verdriet, je nóóit meer ophoudt met huilen en stop je daarom veel weg? Misschien negeer je de klachten of heb je niet de relatie gelegd met jouw rouwproces of verlies?

Dan is lichaamsgerichte begeleiding een manier om weer contact met je lichaam te krijgen, om weer te voelen, te verzachten, om je te laten (aan)raken of om te ontspannen.

Wat is lichaamsgerichte begeleiding bij rouw en verlies? 

Je wilt weer verbinding voelen tussen je hoofd en je lichaam.

Door de lichaamsgerichte begeleiding, die bestaat uit naar je luisteren, massagetechnieken en oefeningen, krijg je meer contact met je lichaam en krijg je meer ruimte om de rouw in je leven te verweven en verder te leven. Je leert hoe je jezelf en je gevoelens met vriendelijkheid en mededogen kunt benaderen, hoe je meer compassie met je zelf kunt hebben, hoe gevoelens zich kenbaar maken in je lichaam én hoe je hier bij aanwezig kunt blijven. Je krijgt meer zicht op jouw behoeftes en verlangens, hoe jij meer de regie krijgt over wat je allemaal tegenkomt in deze periode in je leven. Ook al is het verlies langer geleden, dat maakt niet uit.

Door middel van aanraking kun je je bewust worden van jezelf en je lichaam. Massage heeft effect op veel fysieke aspecten: spieren en bindweefsel, organen, het hormoonstelsel en het zenuwstelsel. Ook op psychisch niveau heeft massage effect. Aanraking is van levensbelang (een baby sterft als hij niet wordt aangeraakt) en daarom wordt massage ook vaak als troostend, verzachtend en ontspannend ervaren. Spanning, onverwerkte gevoelens en je levensgeschiedenis liggen allemaal opgeslagen in je lichaam.

Met meer tijd en rust per sessie dan bij een fysiotherapiebehandeling en op een rustig tijdstip in de praktijk.

Emerens heeft ervaringen met verlies en weet hoe het kan voelen in je lichaam bij rouw of verlies en hoe helpend het kan zijn om daar begeleiding bij te krijgen.

Aanmelden en kosten:  

Als u Emerens een e-mail stuurt met uw telefoonnummer, dan neemt zij contact met u op voor het geven van meer informatie en/of voor het maken van een afspraak:  eolthof@deberekuyl.nl

Kosten:

1 sessie van 1 uur:  € 70, 00

5 sessies van 1 uur  € 325, 00 te gebruiken binnen 20 weken

Deze begeleiding valt niet onder fysiotherapie en is niet declareerbaar bij uw zorgverzekeraar

Begeleiding bij rouw en verlies zou voor iedereen beschikbaar en betaalbaar moeten zijn. Als  de kosten een probleem vormen is er mogelijkheid voor gespreide betaling..

Emerens is aangesloten bij het landelijk netwerk rouwen met compassie

www.rouwenmetcompassienetwerk.nl.

 

Emerens Olthof

Vergoedingen:

Deze begeleiding valt niet onder fysiotherapie en is niet declareerbaar bij uw zorgverzekeraar