Hoe werkt videoconsultancy in de fysiotherapie?

Gezien wij gegeven de huidige situatie in ieder geval tot en met 28 april alleen bij hoge uitzondering fysieke behandelingen in de praktijk mogen uitvoeren, zijn wij met name aangewezen op video consultancy of bel-afspraken. Uitsluitend patiënten met spoedeisende klachten kunnen namelijk op afspraak worden ontvangen op de praktijk, na verwijzing van de huisarts. Wanneer wij het ook noodzakelijk achten dat u in de praktijk langskomt, worden er voorzorgsmaatregelen genomen en wordt u behandeld door de fysiotherapeut in een beschermend pak.
Maar hoe werkt zo’n video consult nou eigenlijk voor u als patiënt? En hoe kan u daar mee geholpen worden?

Wanneer u klachten ervaart, kan je contact met ons opnemen. Wij zullen dan beoordelen of in uw situatie een video consult hulp kan bieden.

  • Wij plannen dan een afspraak in en u krijgt via de mail of SMS een code toegezonden waarmee u in kunt loggen in een beveiligde omgeving in CLICKDOC.
  • Op het moment van de afspraak neemt u plaats in onze ‘digitale wachtkamer’ waarna het video consult met de therapeut volgt. De therapeut start het consult, u wordt als het ware opgehaald uit de wachtkamer.
  • Een video consult wordt op eenzelfde manier gedeclareerd als een reguliere afspraak in de praktijk. Wanneer u dus verzekerd bent voor fysiotherapie, wordt dit naar de verzekering gestuurd. Bent u niet verzekerd voor fysiotherapie, dan krijgt u een nota toegestuurd. Uw therapeut zal dit altijd met u bespreken.

Video consultancy is een andere werkwijze en wij snappen heel goed dat dit vragen oproept als ‘werkt dit wel voor mijn klacht?’. Elke klacht is anders, maar om deze periode door te komen, kunnen wij u wel tips geven hoe u zelf uw klacht (voorlopig) kunt verminderen of behandelen. Uw therapeut zal u helpen waar mogelijk. Ook zullen ze tips geven hoe u zelf, of met hulp van een partner, de klachten kan verminderen. Dit is voor bijna alle klachten mogelijk!

Wanneer wij het toch noodzakelijk achten dat u in de praktijk langskomt, worden er voorzorgsmaatregelen genomen en wordt u behandeld door de fysiotherapeut in een beschermend pak. Wel wordt zoveel mogelijk fysiek contact voorkomen, door bijvoorbeeld de intake wel middels videoconsultancy vooraf te laten plaatsvinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *