HARDERWIJK: 0341 217172 | HIERDEN: 0341 453 177 | NUNSPEET: 0341 740 003 info@deberekuyl.nl
Oplossingen

Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie

”Kinderfysiotherapie”

Heeft uw baby een voorkeurshouding?
Allereerst wordt er een onderzoek gedaan naar de reden van de voorkeurshouding van uw baby. In veel gevallen kan de kinderfysiotherapeut u hier verder mee helpen. Door adviezen, oefeningen en tips tijdens het voeden, spelen en/of slapen helpen wij de voorkeurshouding te behandelen. Daarnaast kan de combinatie gemaakt worden met de kindermanueeltherapeut voor een optimaal behandelresultaat.

Heeft uw kind moeite met knippen, schrijven, knutselen of bijvoorbeeld het dicht doen van knoopjes?
Dan bent u bij ons aan het juiste adres. In veel gevallen heeft uw kind dan moeite met de fijne motoriek.

Ruim 30% van de basisschoolkinderen heeft moeite met leren schrijven. De één krijgt kramp in de vingers, de ander schrijft niet netjes genoeg of heeft moeite met het leren van de letters. Samen met de kinderfysiotherapeut gaat u aan de slag met het vasthouden van de pen, het oefenen van de letters en het schrijven binnen de lijntjes. Alles tot het resultaat dat uw kind meer plezier krijgt in het schrijven en tekenen op school. Daarnaast worden er spelletjes gedaan om de fijne motoriek te verbeteren. Denk aan knutselen, kleuren, werken met kraaltjes en vele anderen opties. Alles spelenderwijs, zodat uw kind zoveel mogelijk plezier heeft tijdens de behandeling!

Valt uw kind vaak? Loopt uw kind op zijn/haar tenen? Of heeft uw kind moeite om mee te komen met spelletjes op het schoolplein of bij de sport?
In dit geval heeft uw kind voornamelijk moeite met de grove motoriek. Allereerst worden er testen afgenomen om te kijken waar uw kind voornamelijk moeite mee heeft. Daarna gaan we aan de slag met het spelenderwijs oefenen van de vaardigheden. Zelfvertrouwen geven aan uw kind is hierbij een belangrijk onderdeel.

Heeft uw kind klachten aan de rug en/of nek?
Tegenwoordig zitten kinderen steeds meer achter de laptop, telefoon of de televisie. Dit kan klachten aan de nek en/of de rug veroorzaken. Met behulp van de kinderfysiotherapeut worden oefeningen gedaan voor een verbeterde houding of spierversterkende oefeningen.

Er worden verschillende testen en hertesten afgenomen tijdens het traject om het resultaat te kunnen monitoren en de behandeling te kunnen bijsturen waar nodig.

Care Managers

Aniek i.o.