HARDERWIJK: 0341 217172 | HIERDEN: 0341 453 177 | NUNSPEET: 0341 740 003 info@deberekuyl.nl
Oplossingen

Medische trainingstherapie

Medische trainingstherapie

‘’Grenzeloos bewegen‘’ 

Medische trainingstherapie (MTT) is trainen onder begeleiding van een bekwame fysiotherapeut of oefentherapeut. Doel is om bijvoorbeeld na een medische ingreep of klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat uw kracht, stabiliteit, mobiliteit en algehele conditie te verbeteren.. 

Therapeutisch centrum de Berekuyl werkt onder meer met een doeltreffende, eigentijdse trainingsmethode: Kinesis. Kinesis is een trainingsconcept, waarbij het menselijk lichaam met zijn natuurlijke bewegingsmogelijkheden als uitgangspunt fungeert. Het concept is gebaseerd op functioneel bewegen en onderscheidt zich zodoende van andere trainingsvormen.

Voor optimale trainingsmogelijkheden is er bij de Berekuyl ook cardio-en krachtapparatuur van Technogym aanwezig. 

Tijdens MTT kunnen alle spieren worden getraind. Onder begeleiding van onze fysiotherapeuten biedt MTT uitgebreide mogelijkheden, zowel om prettig sportief bezig te zijn als om te revalideren.De training is veilig en voor iedereen toegankelijk. Alle apparatuur is rolstoel-toegankelijk. 

Met MTT kunt u werken aan: 

  • Kracht
  • Flexibiliteit 
  • Conditie 
  • Coördinatie 
  • Stabiliteit 
  • Mobiliteit 
  • Controle van de houding 
  • Controle van de ademhaling 

 

Voor wie is MTT geschikt?

Traject 

Medische trainingstherapie start meestal met een individuele sessie om uw klachten te analyseren, doelen op te stellen en fysieke testen af te nemen. Op basis van deze gegevens maakt de fysiotherapeut uw persoonlijk trainingsschema. U besluit samen met de fysiotherapeut of u individueel gaat trainen of in aanmerking komt voor een oefengroep. De oefengroep bestaat uit maximaal vijf personen en de training duurt een uur. Om de drie maanden worden de fysieke testen herhaald en wordt uw trainingsschema aangepast. Uw vooruitgang wordt hierdoor zichtbaar.  

Doelgroep 

Medische trainingstherapie is voor veel doelgroepen geschikt, waaronder: 

Vergoeding 

U kunt met een medische indicatie via de zorgverzekering maximaal zes weken sporten. Hierop zijn uiteraard uitzonderingen. Ook is het mogelijk om te komen sporten voor een particulier tarief of met een abonnement. Heeft u vragen over de vergoeding? U kunt daarvoor  terecht bij de balie of uw behandelaar.   

Bent u geïnteresseerd en benieuwd of u in aanmerking komt voor MTT, dan kunt u contact opnemen met de praktijk. 

Huishoudelijk reglement de Berekuyl 

Een impressie van de praktijk

Care Managers

Emerens, Egbert, Jim, Iris, Tess en Jeroen

 


Vergoedingen

Particulier tarief:  € 14,50 per keer.
Abonnement: € 58,00 per maand (4x trainen)

Medische trainingstherapie wordt bij diverse chronische indicaties door uw verzekering vergoed.

Voor meer informatie klik hier.