HARDERWIJK: 0341 217172 | HIERDEN: 0341 453 177 | NUNSPEET: 0341 740 003 info@deberekuyl.nl
Problematiek

CRPS

CRPS

CRPS wordt ook wel posttraumatische dystrofie genoemd. Dit betekend letterlijk verstoring van het weefsel na een bepaald letsel, meestal na een trauma. Denk hierbij aan een breuk, kneuzing of een spierscheur. De ernst van het letsel staat helemaal los van de ernst van de CRPS. CRPS komt voornamelijk voor tussen de 45-60 jaar. 

Herkenbare klachten bij het CRPS syndroom 

CRPS komt meestal voor in een bepaald lichaamsdeel, sommige gevallen in meerdere lichaamsdelen. In sommige gevallen breidt het zich uit naar een groter gebied, meestal vanaf de oorsprong van de romp af (richting de hand of de voet). Het kenmerkende van CRPS is dat tijdens inspanning de klacht vaak wel te verdragen is. Na enkele minuten neemt de pijn vaak toe, waarbij de warmte en het vocht ook toeneemt. Herkenbare klachten bij het CRPS syndroom zijn: 

  • Zwelling, roodheid en warmte 
  • Bewegen gaat moeizaam en pijnlijk 
  • Verminderde gevoeligheid 
  • Onwillekeurige spierkrampen 

 

 

Wat kan de Berekuyl voor u betekenen

Wat kan de Berekuyl voor u betekenen 

Samen zoeken we naar een oefenprogramma voor de juiste balans tussen inspanning en ontspanning. Hierbij kan worden gedacht aan medische trainingstherapie of hydrotherapie.  
Naast een trainingsprogramma passen wij mobilisatietechnieken toe voor ontspanning, waarbij dry needling spierkrampen kan doen verminderen.  

CRPS wordt in veel gevallen multidisciplinair behandeld. Denk hierbij aan een traject met een ergotherapeut, psycholoog, oefentherapeut of diëtist. 


 

Een impressie van de praktijk