HARDERWIJK: 0341 217172 | HIERDEN: 0341 453 177 | NUNSPEET: 0341 740 003 info@deberekuyl.nl
Oplossingen

Slaaptherapie

Slaaptherapie

Heeft u problemen met inslapen of doorslapen? En voelt zich overdag vaak moe en ongeconcentreerd? Aan slaapproblemen is iets te doen.

Lichamelijke, geestelijke of sociale factoren kunnen de slaap belemmeren. Vaak zijn slaapproblemen het gevolg van spanningen of verhoogde alertheid. Bij gebrek aan rust overdag, verwerkt u gebeurtenissen pas in bed. Aanhoudende (belemmerende) gedachten kunnen u de rust ontnemen die nodig is om te slapen.  

Slapeloosheid betekent dat u door te weinig slaap of een slechte kwaliteit van uw slaap overdag daarvan last heeft in uw dagelijkse functioneren.

Herkenbare klachten bij slapeloosheid 

  • Moeite met inslapen 
  • Regelmatig wakker worden uit de slaap 
  • Niet voldoende uitgerust zijn na de slaap 
  • Overmatige slaperigheid en moeheid overdag 

 

Wat kan therapeutisch centrum de Berekuyl voor u betekenen?

Wat kan de Berekuyl voor u betekenen? 

De behandelmethode richt zich op het wegnemen van de factoren die de slapeloosheid in stand houden. De slaapoefentherapeut gaat samen met u aan de slag om de vicieuze cirkel te doorbreken met cognitieve gedragstherapie, gedegen uitleg over de slaap, praktische tips en oefeningen om zo de balans in uw leven weer terug te vinden.

De oefentherapeut neemt de gehele 24 uur onder de loep om maatwerk te leveren op uw specifieke slaapprobleem. U krijgt weer grip op uw slaap, voelt zich energieker en kunt zo het goede uit uw dag halen! 

Bij therapeutisch centrum de Berekuyl wordt er nauw samengewerkt tussen de (slaap)oefentherapeut en de fysiotherapeut. Veel lichamelijke klachten worden in stand gehouden door een slaapprobleem. De fysiotherapeut kan u dan doorverwijzen naar de slaapoefentherapeut. 

Kijk voor meer informatie over slaapoefentherapie eens op www.slaapoefentherapie.nl 

 

Een impressie van de praktijk


Care Manager

Evelien