HARDERWIJK: 0341 217172 | HIERDEN: 0341 453 177 | NUNSPEET: 0341 740 003 info@deberekuyl.nl
Oplossingen

Oplossingen bij moeder en kind

Oplossingen bij moeder en kind

Tijdens de zwangerschap en binnen drie maanden na de bevalling kunnen onderrug- en/of bekkenklachten ontstaan. Ook dan kunt u bij therapeutisch centrum de Berekuyl terecht.

Allereerst wordt de oorzaak van de klachten achterhaald. De oorzaak en ernst bepalen mede welke behandeling wordt toegepast. Hierna stellen wij samen met u een persoonlijk behandelplan op. Aan de hand van dit behandelplan gaan wij samen aan de slag om u van de klachten af te helpen.

Dit kan door middel van:

 • Informatie over beloop en klacht 
 • Verbeteren zelfredzaamheid en indien nodig leefstijl 
 • Medische trainingstherapie en/of hydrotherapie ter verbetering van kracht en controle over spieren 

Hoe helpt een kinder-manueeltherapeut uw kind?  

De kinder-manueeltherapeut heeft kennis over de ontwikkeling van het kind en heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van kinderen bij wie de oorzaak van de klachten in de rug of de nek ligt. De behandeling varieert bij zuigelingen en bij jonge kinderen.

De behandeling richt zich onder meer op: 

 • Specifieke mobiliserende technieken van romp, bekken en nek 
 • Stoornissen van het bewegingsapparaat (spieren en gewrichten)
 • Indien nodig wordt er gewerkt aan de darmperistaltiek bij obstipatie en buikpijnklachten
 • Instructie geven over gebruik van relevante ergonomische hulpmiddelen, tips & trics voor thuis 

 

Klik hier voor meer informatie

Klachten tijdens de zwangerschap 

Tijdens de zwangerschap of binnen drie maanden na de bevalling kunnen onderrug- en/of bekkenklachten ontstaan. Ervaart u tijdens uw zwangerschap klachten van de onderrug en/of bekken, dan is het verstandig om dit eerst te bespreken met uw verloskundige. Blijven de klachten aanhouden, dan is het verstandig om contact op te nemen met de Berekuyl 

Meest herkenbare klachten: 

 • Verminderde controle over bekkenbodemspieren 
 • Pijnklachten in de onderrug en/of bekkenregio 

Klachten na de bevalling bij moeder en kind

Na de bevalling kunnen moeders last blijven houden van hun klachten. En na een heftige bevalling kunnen soms extra klachten ontstaan. Therapeutisch centrum de Berekuyl helpt u graag door te focussen op een passend trainingsprogramma, gericht op belasting en belastbaarheid. Zo leert u uw (buik)spieren weer op een goede manier te gebruiken. 

Ook bij de baby kunnen klachten ontstaan. Soms klaart de moeilijke periode na verloop van tijd vanzelf op, maar er kan dan sprake zijn van schijnherstel. Uw kind heeft zich waarschijnlijk prima weten aan te passen aan de overprikkeling van het zenuwstelsel, opgedaan als baby. Toch kunnen er later alsnog klachten/symptomen ontstaan die kunnen wijzen op verborgen problematiek.  

De kinder-manueeltherapeut heeft kennis over de volgende aandoeningen bij kinderen

 • Klachten bij zuigelingen: baby’s kunnen tijdens het geboorteproces geblesseerd raken aan hun nek, waardoor allerlei stoornissen kunnen ontstaan. Denk hierbij aan klachten zoals veel huilen, slecht slapen, moeilijk knuffelen en scheefstand van het hoofdje of het ruggetje. 
 • Klachten bij jonge kinderen: kinderen bij wie tijdens de zuigelingenfase een klacht niet is gesignaleerd en behandeld, kunnen tijdens hun latere ontwikkeling tegen een aantal symptomen aanlopen.  

Oplossingen bij moeder en kind

Care Managers

Astrid en Wouter

 

Vergoedingen

Voor kinderen worden de eerste 18 behandelingen vergoed uit de basisverzekering.

Voor meer informatie klik hier.