HARDERWIJK: 0341 217172 | HIERDEN: 0341 453 177 | NUNSPEET: 0341 740 003 info@deberekuyl.nl
Over ons

de Berekuyl

Over ons

Welkom op de Berekuyl

√ Snelle afspraak
√ Care Manager als aanspreekpunt en zorgcoördinator
√ Behandeling op maat
√ Alle specialisaties onder één dak
√ Verwarmd therapeutisch zwembad (32°C)
√ Echografie als aanvullende diagnostiek
√ Ruime openingstijden (ook op zaterdag)
√ PlusPraktijk & TopZorg praktijk

Op zoek naar een optimale oplossing voor uw klachten? Bij therapeutisch centrum de Berekuyl staat een team van bevlogen experts voor u klaar om u de juiste zorg te bieden.

Elk mens is uniek
U bent als mens uniek. Daarom vinden wij dat u ook als mens moet worden gezien, gehoord en behandeld. Wij doen er alles aan om een goed beeld van u en uw klachten te krijgen en de meest optimale behandeling voor u kiezen. Uw behandelplan is altijd maatwerk. Persoonlijke aandacht en betrokkenheid zijn bij ons vanzelfsprekend.

Care Managers
Wij werken met Care Managers, specialisten in uw klacht. Tijdens de intake brengt uw Care Manager uw klachten en hulpvraag in kaart en voert een onderzoek uit. Op basis daarvan wordt samen met u een behandelplan opgesteld. Hierdoor komt u direct bij de juiste zorgverleners terecht en kan er interdisciplinair samengewerkt worden. De Care Manager blijft uw aanspreekpunt en coördinator van uw behandelplan.

Alle specialisaties onder één dak
Zo nodig kunnen we opschalen naar multidisciplinaire zorg. Dit betekent dat we tijdens het behandeltraject ook andere professionals kunnen inschakelen. Zoals onze oedeem-, oncologie-, kinder-manueel-, ergo- of geriatrietherapeut, diëtist of psycholoog. Om er maar een paar te noemen. Alle specialisaties onder één dak: daar wordt u alleen maar beter van. Samen zorgen we voor het meest optimale resultaat.  

Onze experts werken samen

Onze deskundige therapeuten volgen nieuwe ontwikkelingen op de voet en werken met elkaar samen om u de beste zorg te geven. Door deze samenwerking en de korte lijnen hebben wij toegang tot een ruim scala aan behandelopties.

De Berekuyl academy
Samenwerking is er ook met de topdocenten van de Berekuyl academy, ons opleidingsinstituut voor afgestudeerde fysiotherapeuten met ambitie. De Berekuyl academy verzorgt onder meer opleidingen op het gebied van oncologie en lymfoedeem, ontwikkeld in nauwe samenwerking met Vlaamse universiteiten. Een voorbeeld is de universitaire Master of Science Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie met de Pre-master Lymfologie en Oncologie.

Speciale leerstoel
De speciale leerstoel 
Inspanningsimmunologie en chronische vermoeidheid bij gezonde en zieke mensen aan de Vrije Universiteit Brussel waarborgt het universitaire niveau. Ook maakt het onderzoek mogelijk. Zo verrichten wij samen met onze studenten veel onderzoek naar pijn bij kanker en hebben we daardoor specialistische kennis over bijvoorbeeld chronische pijn, voeding en pijn bij kanker. We zijn er trots op als kenniscentrum te fungeren voor alle afgestudeerden aan onze opleidingen.

Expertise
Kortom: de Berekuyl is met recht een behandel- en expertisecentrum. Een broedplaats waar kennis en kunde samenkomen, waar theorie en praktijk hand in hand in gaan, waar expertise en de nieuwste inzichten samenkomen. Onze professionals zijn allen experts, allen bevlogen. En allen met hetzelfde doel voor ogen:
 

Kwalitatief goede zorg toegepast op uw persoonlijke situatie, dat is waar wij samen met u aan werken.

Er was eens…
In 1997 openden Wouter en Astrid Hoelen-Van Egmond de Berekuyl, praktijk voor fysiotherapie en manuele therapie in Hierden. Twee bevlogen therapeuten met een enorme passie en drive om hun patiënten de best mogelijke zorg te bieden. Twee professionals ook die zich altijd zijn blijven ontwikkelen. Op zoek naar nieuwe inzichten, nieuwe kennis, nieuwe behandelmethodes.

In 2003 werd de praktijk uitgebreid met een borstkanker-nazorgcentrum en tien jaar later groeide het centrum uit tot de omvang die het nu heeft, inclusief therapeutisch, verwarmd buitenbad, acht behandelkamers en een oefenzaal. Natuurlijk is alles rolstoeltoegankelijk. In die periode werd ook de oncologie- en oedeemexpertise uitgebouwd. 

Anno nu bestaat Behandel- en Expertisecentrum de Berekuyl uit een therapeutisch centrum met 15 therapeuten, twee locaties, een winkel met producten op het gebied van lymfoedeem, borstprotheses en lingerie/badkleding voor prothesedraagsters, en een academie met een eigen leerstoel aan de Universiteit van Brussel. 

Heeft u vragen, dan kunt u ons telefonisch of per email bereiken. Wij staan graag voor u klaar. Volg ons ook op  FacebookLinkedIn en Instagram.