HARDERWIJK: 0341 217172 | HIERDEN: 0341 453 177 | NUNSPEET: 0341 740 003 info@deberekuyl.nl

Manon de Croon

Handtherapie

 

Ik ben Manon de Croon. Sinds 2017 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut. Ik ben begonnen met werken in Apeldoorn, in een eerstelijns praktijk, waarbij ik de kans kreeg om me te specialiseren in handtherapie. Sinds augustus 2022 werk ik voor ergotherapiepraktijk Veluwe, met heel veel plezier. 

 Vanaf februari 2023 hou ik bij de Berekuyl 1x per 4 weken handtherapie spreekuur op maandagmiddag.  

 Wat houdt handtherapie in:  

Een handtherapeut is gespecialiseerd in de behandeling van de hand en de pols. Handtherapie is erop gericht dat u uw hand in het dagelijks leven weer goed kunt gebruiken. Er zijn veel verschillende behandelingen mogelijk. Samen met u wordt gekeken wat het beste past in uw situatie. 

 De hand en pols zitten ingewikkeld in elkaar. Botten, spieren, pezen en banden zorgen er samen voor dat iedereen zijn of haar hand op eindeloos veel manieren kan bewegen. Met veel kracht of juist met ongelooflijke precisie.

De hand is ook kwetsbaar. Door een ongeluk, overbelasting of slijtage kunt u allerlei klachten krijgen. En dat kan u behoorlijk belemmeren bij uw dagelijkse bezigheden. Een goede behandeling is dan belangrijk. 

 Handtherapie is direct toegankelijk. Dat wil zeggen dat u zonder tussenkomst van een huisarts of specialist terecht kunt bij een handtherapeut. Maar de meeste mensen komen bij een handtherapeut terecht door een verwijzing.

Manon de Croon

Handtherapeut

locatie: Hierden