HARDERWIJK: 0341 217172 | HIERDEN: 0341 453 177 | NUNSPEET: 0341 740 003 info@deberekuyl.nl

Mariet Rutten

Mariet Rutten is werkzaam als psycho-energetisch therapeute en gespecialiseerd MBP-coach en trainer in mindfulness en zelfcompassie. Daarnaast is zij communicatietrainer, docent en Zen-meditatieleider. Haar praktijk is gevestigd in Bathmen evenals haar meditatieruimte onder de naam Heartfulness-Deventer.

Mariet is een veelzijdig vakvrouw en gespecialiseerd in stress, burn-out, ziekte en pijn en het leren omgaan daarmee. Stress kent vele vormen en uit zich in emoties, gevoelens, cognitie en gedrag. Doel in het coachingstraject is inzicht krijgen in de kern van een probleem, stressreductie en minder prestatiegericht leren leven, inzicht te krijgen in jezelf, je zelfbeeld, het eigen gedrag en de valkuilen, communicatie en grenzen naar de omgeving. Hoe? Door kennis te nemen van zowel de lichamelijke signalen als de reacties vanuit het brein op bewust (denken) en onderbewust (voelen) niveau. Hierdoor ontstaat een keuze om anders te leren omgaan met stress, pijn en grenzen. Mindful communiceren is een onderdeel van de coaching.

Mariet begeleidt mensen zowel individueel als groepsgewijs in haar praktijk en op locatie. Haar benadering is oprecht en met humor, gebaseerd zowel op ervaring als op inzicht en kennis. Daarnaast is zij een luisterend oor voor mensen die lijden aan het leven, doordat ze een ingrijpende levenservaring hebben meegemaakt, getraumatiseerd of uitbehandeld zijn. Ze leert hen om dit gegeven te integreren in hun leven evenals het fenomeen pijn. Luisteren vanuit het hart, duidelijke communicatie, open- en helderheid zijn daarbij haar essentiële kwaliteiten. 

Mariet werkt multidisciplinair en is daarnaast mentor binnen het therapeutisch werkveld. Last but not least is zij verbonden aan de Academie voor Geesteswetenschappen in Utrecht als supervisor voor studenten Rouw en Verliesbegeleiding en vrijwillig stervensbegeleider.

U kunt een consult plannen met Mariet op twee locaties: bij de Berekuyl of in Bathmen. Daarnaast werkt ze online via beveiligd beeldbellen (AvG proof).  

Wilt u een afspraak maken dat kan via De Berekuyl of rechtstreeks met Mariet op telefoonnummer 06 2713 6069. Heeft u vragen over de mogelijkheden in uw persoonlijke situatie? Neem ook dan vrijblijvend contact met haar op.

Meer info: www.mariet-rutten.nl / www.heartfulness-deventer.nl

Registraties beroepsverenigingen

Als registertherapeut bij: VVET en RBCZ.

Als MBP-trainer bij: VMBN-categorie 1 en MBCL-categorie A

Heartfulness-Deventer is een CRKBO erkende trainingsinstelling en Mariet is gecertificeerd  CRKBO-docent.

Mariet Rutten

Mariet Rutten

Psycho-energetisch therapeut