HARDERWIJK: 0341 217172 | HIERDEN: 0341 453 177 | NUNSPEET: 0341 740 003 info@deberekuyl.nl
Problematiek

Hielspoor

Hielspoor

Klachten aan de hiel ontstaan regelmatig zonder duidelijke oorzaak. Het vervelende is dat hielklachten meestal niet vanzelf over gaan. Lopen, staan, bewegen zal allemaal met een stuk minder plezier gaan. 
De meest voorkomende voetklacht is de zogeheten hielspoor.  

De meest voorkomende klachten bij hielspoor zijn: 

  • Pijn bij de hiel na lang zitten; 
  • Pijn bij de hiel tijdens belasting. In veel gevallen na een tijdje lopen afname van de pijn; 
  • Pijn bij lang stilstaan; 
  • Pijn tijdens het autorijden; 
  • Stijf gevoel in de voet en/of het enkelgewricht.  

Overbelasting is een veel voorkomende oorzaak van een hielspoor. Daarnaast kan een verkeerd looppatroon of een abnormale stand van de voeten ook een hielspoor veroorzaken. 

Pijn kan worden veroorzaakt door de brede pees die onder je voet doorloopt, helemaal vanaf het hiel bot naar de voorvoet. Als deze peesplaat te veel wordt belast, zorgt dit voor constante spanning op de aanhechting aan de binnenkant van het hiel bot. 

 

Wat kan de Berekuyl voor u betekenen

Om de diagnose hielspoor te bevestigen volgt er eerst een vraaggesprek met betrekking tot de klachten. Hierop volgend een loopanalyse en een onderzoek van de voet/enkel.  Voor aanvullend onderzoek passen wij echografie toe. Dit doen wij in samenwerking met podotherapeute Nanette Egberts. Door deze combinatie kan er een uitstekend behandelplan worden opgesteld. 

Een veel gebruikte behandeling bij hielspoor is shockwave therapie. Shockwave wordt vrijwel altijd gegeven in combinatie met oefentherapie.  

Indien nodig kunnen er zooltjes door onze podotherapeut Nanette worden opgemeten.

 

Een impressie van de praktijk

Caremanagers