HARDERWIJK: 0341 217172 | HIERDEN: 0341 453 177 | NUNSPEET: 0341 740 003 info@deberekuyl.nl
Problematiek

Orthopedische klachten

Orthopedische klachten

Orthopedie houdt zich bezig met de behandeling van afwijkingen en ziekten van het steun- en bewegingsapparaat. Hieronder vallen de botten, gewrichten en spieren. Orthopedische revalidatie richt zich op het verminderen van pijn, het verbeteren van beweeglijkheid, belastbaarheid, coördinatie en uithoudingsvermogen en het vergroten van spierkracht. 

Herkenbare orthopedische klachten

Wat kan Therapeutisch centrum de Berekuyl voor u betekenen? 

U kunt een afspraak maken bij de volgende klachten: 

 • Botbreuken 
 • Kneuzingen 
 • Om een operatie sterk in te gaan 
 • Om na een operatie te revalideren 
 • Twijfelgevallen om meer informatie te verkrijgen 
   
Orthopedische ingreep en indicaties

Orthopedische ingreep 

Orthopedische revalidatie is geschikt voor patiënten die een orthopedische ingreep hebben ondergaan in het ziekenhuis. Ook kan het voorkomen dat er geen operatie heeft plaatsgevonden, maar dat een orthopedisch chirurg u direct doorverwijst naar de fysiotherapeut. Veelvoorkomende orthopedische ingrepen zijn heup- en knieoperaties, zoals een totale heupprothese, knieprothese, en voorste kruisband-, meniscus- of kijkoperatie. 

Herstel na een ongeval 

Orthopedische revalidatie is ook raadzaam als herstel na een trauma als gevolg van een ongeval, bijvoorbeeld botbreuken, enkel- of knieletsel en schouder- of elleboogklachten. De revalidatieperiode start direct na ontslag uit het ziekenhuis of na verwijzing door een specialist. Indien u geopereerd bent, is het belangrijk om zo snel mogelijk na de operatie of gipsperiode de mobiliteit en stabiliteit op een verantwoorde manier te herwinnen. 

Indicaties 

De reden dat u doorverwezen bent kan zijn ter voorbereiding op een operatie, revalidatie na een operatie of om een operatie te voorkomen. 

 • Better-in-Better-out 
  U heeft het advies gekregen om vóór een geplande operatie te gaan trainen onder begeleiding van een fysiotherapeut. Doel is dan om u conditioneel zo optimaal mogelijk de operatie in te laten gaan, waardoor uw herstel vlotter verloopt. Ook nemen we de adviezen alvast met u door. Voorbeelden zijn het omgaan met krukken of lopen zonder overbelasting van het te opereren gewricht. 
 • Na de operatie 
  Het is belangrijk om zo snel mogelijk na de operatie of gipsperiode te starten met het op verantwoorde wijze herwinnen van beweeglijkheid en stabiliteit. Ook traint u om activiteiten in het dagelijks leven aangepast te kunnen uitvoeren. 
   
 • (Nog) geen operatie 
  Nadat wij uw klachten zorgvuldig in kaart hebben gebracht, gaan we specifiek trainen, zodat u weer optimaal kunt functioneren en een operatie kunt uitstellen of voorkomen. 

Een impressie van de praktijk