Bewegen lijkt vanzelfsprekend. Het goed functioneren van het lichaam is voor veel mensen de gewoonste zaak van de wereld. Dat is echter niet voor iedereen zo. Bewegen kan ook een last zijn. Die klachten kunnen vaak goed worden behandeld door een fysiotherapeut. Bij De Berekuyl kunt u terecht voor de volgende therapieën:

Dry Needling Harderwijk Hierden Nunspeet

Dry needling is een behandelmethode van de fysiotherapeut. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Dry needling gebruikt een ‘droge’ (dry) naald en er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten……..

Medisch trainen Kinesis

Kinesis is een trainingsconcept, waarbij het menselijk lichaam met zijn natuurlijke bewegingsmogelijkheden als uitgangspunt dient. Het concept is gebaseerd op functioneel bewegen en onderscheidt zich zodoende van alle andere trainingsvormen……..

De Berekuyl heeft een verwarmd zwembad (32° C) voor hydrotherapie. Dat is een vorm van oefentherapie die in het water wordt uitgevoerd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de gewichtsloosheid van het menselijk lichaam in en de warmte van het water. Hierdoor is water uitermate geschikt voor patiënten met een beperking of klacht waardoor ‘bewegen op het droge’ niet mogelijk is……..

Bij de keuze voor een borstprothese komt heel wat kijken. Wij hebben jarenlange ervaring met het adviseren in het kiezen van borstprotheses en bijpassende lingerie. We zijn SEMH-gecertificeerd voor het aanmeten van borstprotheses. U kunt in een vertrouwde sfeer en onder vakkundige begeleiding een juiste keuze maken uit de diverse protheses, prothese-bh’s, oedeem-bh’s en badkleding. Deze kledingstukken zijn zo gemaakt, dat ze uw lichaam een natuurlijke vorm geven……..


Bij de Berekuyl kunt u terecht voor het aanmeten van therapeutische, elastische kousen, in de volksmond ook wel steunkousen genoemd. Deze kousen zijn bedoeld om extra druk te geven aan armen en/of benen om de ophoping van oedeem (vocht) te voorkomen. De druk van de kous ondersteunt de bloedvaten en lymfevaten in hun functie van het afvoeren van bloed en vocht……..

Medical Taping Harderwijk Hierden Nunspeet

Bij De Berekuyl bieden we het zogenaamde medisch “tapen”. Dit is een behandeling waarbij met behulp van speciale (elastische) tape zowel de spierfunctie als het lichaamseigen herstel worden ondersteund……..

Kaakproblematiek-Harderwijk Hierden Nunspeet

Door de kaakchirurg, huisarts of tandarts kunt u worden doorverwezen naar de manueel therapeut of kaakfysiotherapeut in verband met kaakklachten. Mogelijk hebben uw klachten te maken met het kaakgewricht en/of met de spieren van het kauwstelsel. Uw klachten worden door de kaakfysiotherapeut geïnventariseerd door middel van een onderzoek……..

Tekentherapie voor kinderen Harderwijk Hierden Nunspeet

BeweegVrij is ontstaan vanuit de behoefte om kinderen te helpen en hen mogelijkheden te bieden om zich kunnen ontwikkelen zonder belemmeringen.

“Ik heb jarenlange ervaring als kinderfysiotherapeut en ben nu bezig met mijn studie pedagogiek en de opleiding tot kindertekentherapeut.”

Bij de Berekuyl heeft deze kinderfysiotherapeut een adviserende rol bij een hulpvraag  voor en van kinderen……..

Shockwave therapie Harderwijk Hierden Nunspeet

De Berekuyl heeft haar mogelijkheden uitgebreid door een shockwave-apparaat aan te schaffen. Er is steeds meer wetenschappelijk bewijs voor positieve resultaten bij het gebruik van genoemd apparaat……..

IPC, of soms beter bekend onder de merknaam Lympha Press®,  kan gebruikt worden bij de behandeling voor oedeem van een arm of been. De IPC is een manchet, die zich door middel van een pomp met lucht vult. Het gaat in pricipe om het verzorgen van een geautomatiseerde drukopbouw. Elk manchet bestaat uit overlappende luchtkamers……..