Oefenzaal4

Grenzeloos bewegen met Kinesis

Medische training therapie (MTT) is het trainen onder begeleiding van een bekwame fysiotherapeut na bijvoorbeeld een medische ingreep of klachten aan het bewegingsapparaat. De training kan bestaan uit het verbeteren van de kracht, stabiliteit, mobiliteit en algehele conditie.

De Berekuyl werkt met een heel doeltreffende, eigentijdse methode om te trainen: Kinesis. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van cardio-apparatuur van Technogym voor optimale trainingsmogelijkhedenOefenzaal2-e1399106776429-200x300

Kinesis is een volledig nieuw trainingsconcept, waarbij het menselijk lichaam met zijn natuurlijke bewegingsmogelijkheden als uitgangspunt dient. Het concept is gebaseerd op functioneel bewegen en onderscheidt zich zodoende van alle andere trainingsvormen.

Met de Kinesis kunnen alle spieren van het menselijk lichaam worden getraind. Dankzij zijn veelzijdigheid kunnen er ontelbare bewegingcombinaties worden gemaakt en kunnen steeds andere spieren worden getraind, door alleen de werkpositie te veranderen. Kinesis kan door iedereen worden gebruikt van beginners tot gevorderden. Kinesis is een unieke en veelzijdige training. U kunt zowel basis- als gecombineerde bewegingen uitvoeren.

De training is veilig en voor iedereen toegankelijk. Onder begeleiding van onze fysiotherapeuten biedt Kinesis uitgebreide mogelijkheden voor zowel prettig sportief bezig zijn als revalideren. Tevens is de apparatuur rolstoel toegankelijk.

Met Kinesis kunt u zich verbeteren op het gebied van:

✔ Kracht
✔ Flexibliteit
✔ Weerstand
✔ Coördinatie
✔ Controle van de houding
✔ Controle van de ademhaling

Het effect van Kinesis

Natuurlijke bewegingen, die in het dagelijks leven gemaakt worden, kunnen bij Kinesis onder weerstand worden uitgevoerd. Bij iedere beweging doen de elementen weerstand, balans en coördinatie op aangename wijze hun werk. Kinesis wordt daardoor een geheel nieuwe beleving. Het resultaat: je wordt sterker, stabieler en flexibeler, maar ook de zintuiglijk-lichamelijke waarneming en behendigheid gaan vooruit.

Traject

Medische trainingtherapie start vaak met een half uur individuele training om een trainingsschema op te zetten. Indien deze klaar is en u gewend bent geraakt aan de oefeningen wordt u toegevoegd aan een oefengroep. De oefengroep bestaat uit maximaal vijf mensen en de training duurt een uur.

Doelgroep

Medische training therapie is voor meerdere doelgroepen toegankelijk, namelijk:

Na orthopedische operaties zoals: total hipprothese, total knee prothese, voorste kruisband reconstructie, meniscus operatie etc.

✔ Oncologische revalidatie
✔ Algehele conditie en kracht
✔ Artrose (slijtage) van de gewrichten
✔ Chronische klachten
✔ CVA (beroerte)

Bent u geïnteresseerd en benieuwd of u in aanmerking komt voor MTT, dan kunt u contact op nemen met de praktijk.

Huishoudelijk reglement De Berekuyl