Tips voor compressie tijdens Covid-19

Veel mensen vinden het lastig hoe met de armkous om te gaan in deze Coronacrisis. Als u een compressiehandschoen of mouw met handbevestiging draagt, hier een aantal tips:

  • Volg de aangegeven was instructies op van de fabrikanten van uw compressiekleding.
  • Zorg ervoor dat u uw compressiekleding dagelijks wast.
  • Desinfecterende handgel kan uw compressiekledingstukken niet beschadigen .
  • De meeste compressiekledingstukken kunnen in de wasmachine gewassen worden op 40 graden op een zachte wasbeurt en vervolgens gedroogd op de zachte cyclus van uw wasdroger.
  • Als uw kledingstuk niet in de droogtrommel kan, zorg dan dat uw compressiekledingstuk goed droog is voordat u deze aantrekt.
  • De meeste compressiekledingstukken blijven in topconditie voor meer dan 100 wasbeurten, maar kunnen beter in een netje/waszak worden gedaan om ze goed te beschermen.

Tips:

U kunt ervoor kiezen om plastic wegwerphandschoenen te kopen om over uw compressiehandschoen of handstuk te dragen terwijl u onderweg bent. Wanneer u op uw bestemming aankomt, verwijdert u de wegwerphandschoen door deze van uw hand te rollen zodat deze binnenstebuiten kan worden weggegooid. Dan wast u eerst uw andere hand voordat u uw compressie verwijdert (hiermee voorkomt u besmetting van de compressiehandschoen of handstuk), was uw handen opnieuw en doe u compressiehandschoen of armkous met handstuk opnieuw aan.

U kunt ervoor kiezen om een wegwerphandschoen voor langere tijd over uw compressiehandschoen te dragen als u een baan heeft waarbij u regelmatig uw handen moet wassen.

Onthoud alstublieft wel dat de wegwerphandschoen er is om te voorkomen dat uw compressiehandschoen besmet raakt, en niet om je te beschermen tegen het virus. Het virus kan op de plastic handschoen leven en worden overgedragen op dezelfde manier als bij uw handen, dus dezelfde regels zijn van toepassing: was uw handen regelmatig en verander de handschoen vaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *