Update Corona & videoconsultancy

Op dit moment is de Berekuyl nog niet open zoals u gewend bent. De regel staat voorlopig nog dat wij alleen bij hoge uitzondering in de praktijk behandelen, onder andere bij spoedgevallen of wanneer het dagelijks functioneren niet meer uitgevoerd kan worden. Wanneer u belt met een klacht, plannen wij een videoconsult in als intake.

De therapeut bepaalt dan of het voor u nodig is om langs te komen in de praktijk, of dat er met thuisoefeningen gestart kan worden. Mocht u in de praktijk langs moeten komen, valt dit nog onder dezelfde intake als het videoconsult. Hier zullen dus geen extra kosten aan verbonden zijn.

Wanneer u in de praktijk langs moet komen, dient u zich aan een aantal maatregelen te houden. Deze zijn uitgelegd in onderstaand filmpje.

Bij de Berekuyl werken wij via een beveiligd systeem voor een videoconsultancy, namelijk CLICKDOC. Via de link https://videoconsult.clickdoc.nl/#/login die u ontvangt via sms en/of email komt u op de inlogpagina, waar u kunt inloggen met uw voor- en achternaam en uw persoonlijke TAN-code. Indien u getrouwd bent gebruiken wij uw meisjesnaam. Uw therapeut stuurt uw persoonlijke TAN-code naar uw mailadres en/of mobiele nummer toe die bij ons bekend is. De inloggegevens blijven een maand beschikbaar, daarna krijgt u een nieuwe TAN-code of kan de therapeut de duur van de vorige TAN-code verlengen.  

Wanneer u ingelogd bent komt u in een virtuele wachtkamer. Op de afgesproken tijd zal de therapeut u bellen. Als u deze opneemt start het videoconsult.  

Benodigdheden voor videoconsult 
Om via CLICKDOC een videoconsult te krijgen is het van belang dat u: 

 • Een smartphone heeft die verbonden is met WIFI of 4G internet 
  OF 
 • Een laptop, computer of tablet heeft met: 
  • Internetverbinding
  • Webcam/camera
  • Microfoon
  • Luidspreker/koptelefoon

Bij de meeste laptops zijn bovenstaande onderdelen in de laptop geïntrigeerd. Het CLICKDOC systeem werkt het beste in Safari of Google Chrome browser. 

Kosten 
De kosten van een videoconsult zijn gelijk aan een intake of behandeling in de praktijk. Indien u verzekerd bent voor fysiotherapie, worden deze kosten vergoed door de zorgverzekering. Wij declareren dan de kosten bij uw verzekering.  

Heeft u vragen of komt u er toch niet helemaal uit, dan kunt u ons altijd bellen of mailen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *