Update Coronavirus #5

Het Koninklijk Nederlands Genootschap voor de Fysiotherapie heeft een triage stappenplan opgezet waar wij ons als praktijk aan moeten houden met deze opschaling van de zorg. Er zijn een aantal uitgangspunten waar wij ons aan moeten houden, zoals onder andere:

– Alle patiënten kunnen benodigde zorg krijgen bij de paramedicus, waar mogelijk op afstand.
– De noodzaak tot het opschalen van de reguliere zorg ligt in de toename van de ernst van de klacht als deze langer uitgesteld wordt.
– De ernst van een hulpvraag is leidend voor de noodzaak van fysieke behandeling.
– Paramedische zorg kan alleen worden opgeschaald wanneer de praktijkvoering is aangepast aan de regels van de overheid aangaande ‘social distancing’ en wanneer het algemeen hygiëneprotocol wordt toegepast.

Wij hebben in de praktijk voldoende mondkapjes en handschoenen, dus wij kunnen aan het voorgeschreven hygiëneprotocol voldoen. Daarnaast houden wij rekening met de maximale capaciteit in de oefenzaal en wordt er niet alleen op hele en halve uren gewerkt, maar ook starten behandelingen op kwart voor en kwart over de uren om zo min mogelijk mensen met elkaar in contact te laten komen. Kijk hieronder naar de richtlijnen die wij ook in de praktijk hebben opgesteld.

In de oefenzaal is de apparatuur verder uit elkaar gezet zodat men de ruimte heeft in de praktijk.

Hier ook nogmaals de video met de regels waarvan wij u vragen zich aan te houden wanneer u in de praktijk bent. Hopelijk verduidelijkt dit de gang van zaken en neemt het wat van uw vragen weg. Mochten er nog onduidelijkheden zijn, bel ons gerust!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *